Åpner splitter ny utstilling: Skal vise 125 år lang Viking-historie

I vår splitter nye utstilling på SR-Bank Arena kan du nå bli kjent med klubbens stolte historie over 125 år.

Annonse:

PS: Alle bilder i denne saken kan brukes fritt av media. 

F.v. på bildet Eirik Myhre (Viking FK), Erik Hennum Bergsagel (MUST), Kjartan Salvesen (Viking Fotball) og Dag Myrestrand Bitmap). Foto: Alexander Larsen

– For oss i Viking er det viktig å løfte fram viktige deler av historien og hedre personligheter som har bidratt til klubbens utvikling, samtidig som vi ser framover og sammen skal skape flere store øyeblikk, sier daglig leder Eirik Bjørnø.

Vi i Viking er stolte av å kunne presentere en helt ny Viking-utstilling på SR-Bank Arena fordelt over 72 meter.

Den nye utstillingen tar for seg hele Viking sin historie - fra 1899 til 2024, og lanseres i forbindelse med vårt 125-års jubileum dette året.

For hele byen og regionen

Dette er en utstilling for hele byen og regionen - og for unge og eldre. Du husker kanskje mirakelet i Haugesund eller opprykket i 2018? Minnene er mange, og nå skal du få muligheten til å gjenoppleve dem. 

– Dette skal være tilgjengelig for folket og er en jubileumsgave fra oss i Viking, Sparebankstiftelsen SR-Bank og andre samarbeidspartnere til supporterne våre, medlemmene våre og hele byen og regionen, sier Bjørnø.

Prosjektet har pågått over lengre tid og er nå i ferd med å bli en realitet. Utstillingen tar for seg vår fantastiske historie gjennom 125 år.

Du som mørkeblå skal få muligheten til lære ting du kanskje ikke visste, eller bli påminnet på andre gode Viking-minner.

Foto: Alexander Larsen
Foto: Alexander Larsen

Åpner neste hjemmekamp

Den offisielle åpningen vil foregå lørdag 14. september i forbindelse med vår hjemmekamp mot KFUM, og den vil være tilgjengelig i hverdagen for omvisning om du eller dere ønsker å ta en titt. (og benyttes til skolebesøk, barnehager og andre grupper eller eventer).

– Arbeidet som er lagt ned fra alle involverte er imponerende, og vi gleder oss stort til å vise fram dette til alle som er glade i Viking, understreker Bjørnø.

Utstillingen finner du på SR-Bank Arena i 2. etasje, og den vil være tilgjengelig for alle som er glade i Viking.

Åpningstider

I forkant av kampen mot KFUM vil det være mulig å se utstillingen for aller første gang fra klokken 14-15. Du vil ikke da behøve kampbilletter.

Søndag vil utstillingen holde åpent fra 12-14. I tillegg vil vi holde åpent onsdag klokken 10-14, samt torsdag 15-18 samtidig som Viking Supporter Shop er åpen. 

Ønsker din skoleklasse, barnehage eller andre å ta en organisert tur? Ta kontakt med Cathrine Lanne på [email protected].

Hvem har stått bak? 

Du lurer kanskje på hvem som har vært med på å lage denne utstillingen? Her får du svaret.

Design og produksjon: Bitmap v/Maren Berg og Dag Myrestrand

Redaksjon: Jan Olav Pedersen, Erik Hennum Bergsagel, Ole Askeland og John Skien

Tekst: Rolf Schreiner

Utstillingskomité: Kjartan Salvesen (Viking AS) og Eirik Myhre (Viking FK)

Statistikk: Kåre Torgrimsen og Kurt Torgrimsen

AV-teknikk: Teknisk Multimedia

Maling: H&M Malerservice

Elektro: Bravida

Teppe: Malerbua

Bilder og filmmedia: Byarkivet, Stavanger kommune, NRK, TV Vest AS, Bitmap AS, NTB/Scanpix, Digitalarkivet, Getty Images, Alamy, Tom Haga, Studio Arild Hjelm, KR Foto AS, Viking FK, Rogalands Avis og Stavanger Aftenblad

Øvrig bidragsyter: Finn Krogh

Annonse fra Eliteserien: