– Vi viser at toppnivået vårt er veldig bra

Ylldren Ibrahimaj lot hele Norge se hva som bor i ham da han storspilte mot Kristiansund i eliteseriedebuten. (Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix)

Annonse:

Midtbanespillerens navn ble først kjent for Stavanger-publikumet da han satte et frispark i mål under åpningskampen på SR-Bank Arena i fjor. Riktignok var det for motstanderlaget Mjøndalen han scoret. Men på sommeren hentet Viking arendalitten med den dødelige venstrefoten til Jåttåvågen, og etter en god høstsesong i OBOS-ligaen, presenterte han seg for fullt i serieåpningen søndag da han leverte to målgivende og storspill i 2-0-seieren.

Saken fortsetter under videoen.

(Ylldren Ibrahimajs scoring mot Viking i fjor.)

God i oppkjøringen 

Med unntak av kampen mot Nest-Sotra i Randaberg Arena, har 23-åringen spilt i hver eneste treningskamp denne vinteren. Fra sin indreløperrolle har han overbevist med sin løpskapasitet, giftige venstrefot og evnen til å komme seg i boks og gode avslutningsposisjoner. Og han er titt og ofte servitør fra kanten. 

Ylldren Ibrahimaj løp og løp mot Kristiansund. Foto: Tore Fjermestad
Ylldren Ibrahimaj løp og løp mot Kristiansund. Foto: Tore Fjermestad

I serieåpningen søndag viste han alt dette, og han hadde god grunn til å være fornøyd med egen innsats.

– Det var deilig, sier han om debuten før han kjapt leder samtalen bort fra egen prestasjon.

– Alt i alt så er det viktige at vi vinner, og at laget gjør en god prestasjon.

Og laget, det kollektive, sto sentralt i seieren. Spillerne jobbet for hverandre, fant hverandre og løftet hverandre frem kampen gjennom. Dette var noe Viljar Helland Vevatne pekte på før kampen, at nettopp dette, det å fungere som et lag, en enhet, kom til å bli viktig for å sanke poeng i Eliteserien. 

Og Bjarne Berntsens lag har etter hvert blitt en sammensveiset gjeng, som bygger videre på de gode opplevelsene fjoråret ga. Det blir tydeligere for hver kamp at relasjoner og samspill blir bedre, så det kan fort vise seg at det kollektive vil være en av lagets fremste styrker denne sesongen.

Det at troppen ikke har gått gjennom de altfor store utskiftningen, kan også være en fordel.

– Ja, absolutt. Vi viser at for hver kamp som går så blir vi mye mer samspilte. Og alle treningskampene i vinter har betydd mye for laget og lagets prestasjoner, og det ser man jo på de siste kampene vi har spilt – vi holder nullen, vi scorer mål og vi spiller fin, offensiv fotball. Så å kunne holde på mange av de samme spillerne (som var der i fjor) betyr veldig mye for laget, sier Ibrahimaj.

Et nydelig innlegg

Viking rundspilte tidvis Kristiansund, og laget som ble nummer fem i Eliteserien i fjor var heldige som slapp unna med bare tomålstap. Zymer Bytyqi satte inn 1-0 etter et godt løp hvor han snek seg inn mellom to forsvarere i boks. Innlegget fra Ibrahimaj var  det høy klasse over.

Et innkast inne på egen banehalvdel havnet i beina hans og han satte fart fremover. Han fikk tid og rom, og 23-åringen, som er født på julaften, løftet blikket før han sendte i vei en gavepakke selv nissen ville vært stolt av. Ballen flydde i en perfekt bue slik at den traff helt presist på foten til en friløpt Zymer Bytyqi, som nesten bare hadde å bredside den i mål.

Det var rett og slett en nytelse å se begges prestasjoner.

Saken fortsetter under bildet.

Gratulasjoner fra lagkameratene etter første målgivende for kvelden. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
Gratulasjoner fra lagkameratene etter første målgivende for kvelden. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Ylldren er enig i at Viking i stunder herjet med Kristiansund, og han mener som sin trener at laget på sitt beste kan hamle opp med alle lag i Eliteserien.

– Vi lekte jo med Haugesund også forrige uke, i treningskampen, så vi viser at toppnivået vårt er veldig bra, sier han.

Selv om han på ingen måte er skremt av nivået i Eliteserien så langt, maner han til nøkternhet, da vi tross alt bare har spilt én serierunde.

– Nei, men det er jo veldig tidlig fortsatt. Vi vet at alle kamper kommer til å bli veldig tøffe og at alle kamper lever sitt eget liv. Så vi skal ikke ta helt av ennå, påpeker han.

Hard motstand venter

Og allerede til neste uke venter en ny, tøff kamp når Tromsø er motstander på Alfheim, en bane Viking ikke har vunnet på siden Birkir Bjarnason ble eneste målscorer i 1-0-seieren i 2009.

Skal Viking få med seg poeng i nord gjelder det å fortsette i samme spor som mot KBK, med trygghet bakover og presisjon og angrepsvillighet fremover. For i serieåpningen viste Viking alle hva som bor i dem.

– Så må vi bare prøve å gjenskape det toppnivået, fortsette å male på med fin, offensiv fotball, sier Ibrahimaj som til slutt kommer med en oppfordring til folk inn mot Brann-kampen 13. april: 

– De må bare komme seg på kamp! Det blir festfotball. Vi kommer til å gjøre alt for å gjenskape det vi gjorde i dag, så vi håper på fullt hus.

Og mot Brann kan det bli trangt om plassen, så det kan være lurt å sikre seg gode plasser allerede nå.

Innlegget som førte til 1-0. Foto: Tore Fjermestad
Innlegget som førte til 1-0. Foto: Tore Fjermestad

 

Annonse fra Eliteserien: