Viking - Stabæk. Bjarte Lunde Aarsheim dirigerte på sidelinjen idag. Foto: Tore Fjermestad

– Her må vi ut og være offensive, og begeistre publikum som kommer og ser

Vi tok en prat med Bjarte Lunde Aarsheim om den forestående kampen mot Levanger. Og måtte en tur innom det som skjedde forrige lørdag.

Når vi møter assistenttreneren i gangen under hovedtribunen, har han og resten av gjengen akkurat gjort seg ferdig med dagens trening. Økten foregikk under en regntung himmel på SR-Bank Arena, og inneholdt mang en susende takling. Innsats og intensitet var det ingenting å si på.

Selv om fokus nå er rettet mot Levanger-kampen og den videre jakten på opprykk, og lørdagens tap for Sandnes Ulf sånn sett er ute av kroppen, er ikke den vonde opplevelsen helt glemt. 

– Det svir. Jeg hadde løyet hadde jeg sagt noe annet, sier Bjarte Lunde Aarsheim.

Enormt mange supportere hadde tatt turen til Sandnes stadion lørdag, og den mørkeblå horden gjorde sitt ytterste for både å støtte laget sitt og ikke minst skape en fantastisk ramme rundt lokaloppgjøret. Mange var naturligvis svært skuffet etter tapet, og når vi spør Bjarte om han skjønner misnøyen fra en del av supporterne etter en slik kamp, kommer svaret kjapt:

– Ja. Jeg gjør det. Fordi det går rett i hjertet på våre mest ihuga fans. Vi har vært på Bryne og tapt der, så drar vi til Sandnes og taper der. Det er det verste de kan oppleve, så jeg skjønner det, svarer han og understreker at det stikker hos dem også.

Lunde Aarsheim forteller at det på ingen måte var sånn at de ikke tok kampens betydning på alvor, men at de dessverre ikke var med fra start, og at de ikke greide å vinne kampene i kampen, duellene, noe som ikke skal skje.

– Det er klart at når du taper duellene i kampene så sliter du uansett hvilken motstander det er. Vi må hvert fall sørge for å duellere og løpe like mye som de vi spiller mot, forklarer han før praten dreies over til det som skal skje på søndag.

Møter tabelljumboen

For da er det formsvake Levanger som kommer på besøk, laget som ligger helt sist i OBOS-ligaen. I andre enden av tabellen begynner det å tette seg til etter Mjøndalens seier over Sogndal tirsdag, og rommet for feilskjær blir mindre og mindre. Derfor er det viktig for Viking å holde fokus og slå tilbake allerede søndag.

– Det blir tøft helt inn, og vi må ta Levanger på alvor selv om det er bunnlaget, sier Lunde Aarsheim og forteller videre at LFK har forandret litt på måten de spiller på i tillegg til at de har fått inn ringreven Otto Ulseth som assistenttrener i håp om å snu formen.

Han er likevel klar på at dette er en kamp Viking skal vinne.

– Her må vi ut og være offensive, og begeistre publikum som kommer og ser. Dette er vår mulighet, og jeg vet vi har det inne.

Levanger har to poeng på de elleve siste kampene og kjemper nå en desperat kamp for å overleve på norsk fotballs nest øverste nivå. Å møte slike lag er aldri lett. Ofte evner de å ta ut det lille ekstra i jakten på sårt tiltrengte poeng, og kommer man skjevt ut fra startblokken kan de være vanskelig å hente seg inn igjen. Med andre ord gjelder det å være skjerpet fra dommeren blåser i gang.

_MG_2412
Bjarte Lunde Aarsheim er klar til å slå tilbake mot Levanger.

Bak oss, i spillergarderoben, sitter det en revansjesugen gjeng. Men akkurat hvilke elleve som får muligheten fra start mot Levanger, og om det i det hele tatt blir noen forandringer fra laget som startet sist, er ennå ikke helt bestemt.

– Men det er klart at med en så jevn tropp, og etter et tap og en dårlig prestasjon, så kan det fort skje noen endringer. Men jeg tror ikke det blir så veldig mange, avslutter Lunde Aarsheim.

Hvordan laget blir seende ut mot Levanger, og ikke minst hva kamputfallet blir, ser vi først søndag. Avspark er klokken 18.00, og billetter finner du her

Velkommen på kamp.

Annonse fra Eliteserien: